Vincent Hoogveld

Als Masterdataspecialist Treinonderhoud maakte ik al enkele jaren gebruik van macro’s en mouse-recording om saaie en foutgevoelige herhaalhandelingen uit te voeren. Medio 2018 kreeg ik de kans dit naast mijn bestaande functie naar een professioneel niveau te tillen als RPA Developer, en die heb ik met beide handen aangenomen. Na de eerste officiële NS robot in december live gebracht te hebben hou ik me nu bezig met de “specials”, onze eerste uitstappen buiten het finance domein, en met het neerzetten van de NS RPA design guidelines.

Plenaire sessie:
Treinen en robots, de RPA reis van de Nederlandse Spoorwegen (NS)

RPA is in 2017 gestart bij NS door drie enthousiastelingen die erin geloofden. “Leuk, maar o.b.v. alleen geloof gaan we niet investeren”, kregen we te horen. Met 0 euro budget en veel enthousiasme is NS de RPA reis gestart, leidend tot tientallen robots, tevreden medewerkers en meer efficiency. We staan nu aan de vooravond van NS brede uitrol van RPA.

In deze plenaire sessie gaan Vincent en zijn collega Pieter Joosten in op de meest essentiële punten waarvan ze nu zeggen “hadden we dat maar op de eerste dag geweten!”

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.